Liselotte Dessauvagie
van juf tot bibliothecaris tot master jeugdliteratuur

Als leerkracht basisonderwijs werkte ik op diverse scholen voor verschillende groepen. Daarnaast studeerde ik Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na acht jaar met plezier voor de klas gestaan te hebben, maakte ik de overstap naar het jeugdbibliotheekwerk. Daar heb ik acht jaar uitgebreid ervaring opgedaan als jeugdbibliothecaris en bibliothecaris specialist Educatie. Afgelopen augustus 2013 studeerde ik af aan de Universiteit van Tilburg in de richting Master Jeugdliteratuur. 

Dessgevraagd ontstaat en doet

Dessgevraagd startte in 2010 met het project Cultuurhistorische Canon van Kunst van Lezen. Daarnaast werd ik trainer van Open Boek, de cursus die leerkrachten opleidt tot leescoördinator. Regelmatig geef ik deze training her en der in het land. Voor het ROC geef ik de training Leesconsulent voor bibliotheekmedewerkers. Voor Bibliotheek Bollenstreek en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar startte ik het project Boekstart op. Voor Stichting Lezen herschreef ik Open Boek voor de Pabo en werk ik momenteel mee aan een project voor VMBO docenten. Verder geef ik de module Jeugdliteratuur aan eerstejaars studenten Nederlands van de Hogeschool Utrecht. 

Dessgevraagd geef ik lezingen, trainingen, workshops, leid projecten of voer ze uit op gebied van lezen en leesbevordering.

Dessgevraagd heeft een missie

Lezen verbeeldt, verwondert en verbindt. Lezen voedt de verbeelding, leert je verwonderen over (nieuwe) zaken en het kan mensen en kennis verbinden. Lezen geeft je een venster op de wereld. Daarnaast is goed kunnen lezen een uiterst belangrijke basisvaardigheid, juist in deze wereld vol nieuwe (sociale) media. Ik geloof heilig in de kracht van goed kunnen lezen als basis voor de rest van je leven.

Lezen is leren, leren is lezen.  Dessgevraagd help ik u graag!

Copyright © 2013 Dessgevraagd | Realisatie: OnPole